Bill


Even onze dirigent voorstellen :
Bill Coffindaffer

Onze huidige dirigent werd over de grote plas geboren in de staat Oregon. Hij startte zijn muzikale opleiding aan de Chapman University in Orange, Californie en later aan het California Institute of the Arts in Valencia ( steeds in de VS…).

In 1978 komt Bill naar Antwerpen om er hoorn te studeren bij onze wereldvermaarde hoornist André Van Driessche. Hij sleept er tevens een eerste prijs kamermuziek in de wacht. In 1980 keert hij terug naar de VS om er in Massachussets een Master of Music- degree te behalen.

Bill is een paar jaar actief aan de Interlochen Horn Academy, waar hij hoorn onderwijst en ook het koperensemble dirigeert. Dan is er opnieuw de lokroep van het oude continent, die hem naar het Duitse Osnabruck leidt. Hij speelt er in het Osnabrucker Symphonieorchester en geeft er dra les aan de plaatselijke Kreismusikschule. Hij krijgt er eveneens de kans om de Big Band van de school te leiden.

In 1996 belandt hij opnieuw op Belgische bodem, meer bepaald in de Maneblussersstad, waar hij een atelier voor koperblaasinstrumenten “ BC Brass” opent. Hij blijft er echter een drukke agenda op nahouden met concerten in binnen- en buitenland als solist maar ook temidden van de hoornsecties van onze talrijke symfonieorkesten.

Sinds september 2008 staat hij aan het roer van de K.F. De Eendracht in Kampenhout en een paar jaar later volgde hij Rudy Croon op aan het hoofd van onze Nothengem Big Band.